• [email protected]
  • Selimiye Mahallesi, İskele Caddesi Başaran Apt. Daire: 7 - Üsküdar / İstanbul

Siber Tehdit Avcılığı

Hizmetler

Siber Tehdit Avcılığı

Tehdit avcılığı, ağınızda gizlenen cihazlarda, düğümlerde ve uç noktalarda güvenliği ihlal edilmiş varlıkları/uygulamaları, kötü amaçlı yazılımları, güvenlik açıklarını ve daha fazlasını tespit etmek için tasarlanmış proaktif bir siber güvenlik yöntemidir..

Tehdit avcılığı tek seferlik bir faaliyet değildir. Yeni ve eski bulguları tespit edip araştırır ve bunları iş akışlarına ekler, veri zenginleştirmeyi sürekli olarak kurtarır ve sürecin iyileştirilmesine katkıda bulunur. Siber tehdit avcılığı, tehditleri daha hızlı ve doğru bir şekilde ortaya çıkarmanıza ve yanıtlamanıza yardımcı olur.

SIEM ve SOAR platformları, siber tehdit avı sürecini uçtan uca yönetmenizi sağlar. Bir tehdidi tespit etmek için ne kadar çaba harcanırsa, o kadar fazla hasara neden olabilir. Ancak SIEM ile proaktif araştırma yapmak, tehdit avını basitleştirir. Kötü amaçlı yazılım göstergelerini incelemenize, veri işleme ortamınızın güvenliğine ilişkin gösterge tabloları oluşturmanıza ve raporlamanıza olanak tanır ve sistemleriniz tehlikede olduğunda sizi uyarır. Ayrıca tüm veriler için geçmiş analizler ve kök neden analizleri yapmanıza ve sistemdeki yetkisiz erişimleri ve kötü amaçlı yazılım ihlallerini tespit etmenize olanak tanır. SOAR, tehdide neden olan göstergeleri ve ilgili faktörleri ilişkilendirir ve bütünsel olarak değerlendirir. Tüm olayların işbirliği içinde incelenmesini sağlar ve olay müdahale süreçlerini hızlandırır.
SOAR, önceden tanımlanmış botlar ve çalışma kitapları ile güvenlik ekibinizin güvenlik olaylarını ayrıntılı olarak araştırma ve bunlara kapsamlı bir şekilde yanıt verme kapasitesini önemli ölçüde artırır. İş akışı, tehdit avcılığı verileri kullanılarak tanımlanabilir. Ağınızdaki olayların sayısı ve yoğunluğu ne olursa olsun, tehdit avcılığı, herhangi bir şüpheli davranışı proaktif olarak tespit etmenize ve yanıt vermenize olanak tanır.
Güvenlik söz konusu olduğunda, kurumların reaktif değil proaktif davranması gerekiyor. Proaktif tehdit avcılığı ile , uç noktaları sürekli olarak izler ve gerektiğinde yanıt süreçlerini yürütür. Ayrıca kurumları korumak ve savunmak için yeni riskler tanımlar. En gelişmiş tehditlere karşı savunmak için güvenlik ekiplerinin mevcut güvenlik çözümlerinden proaktif olarak faydalanmasını sağlar. SOAR, küresel tehdit istihbarat verilerinden elde edilen IOC bilgilerini, tehdit faktörlerini ve saldırı vektörlerini ayırma, önceliklendirme ve risklere göre sınıflandırır. Ayrıca otomasyonlar ve yarı otomatik manuel olay müdahale süreçleri sırasında toplanan verileri kullanır.