• [email protected]
  • Selimiye Mahallesi, İskele Caddesi Başaran Apt. Daire: 7 - Üsküdar / İstanbul

Blog

Siber Güvenlik Uzmanı Olmak İçin Ne Yapmalı?

Meslek seçimi çağa ayak uydurmak açısında çok önemlidir. Siber Güvenlik Uzmanlığı ise yaşadığımız ve gelecekteki dönemlerde fazlaca önem arz eden bir meslektir. Bunun en önemli nedeni, günümüzde ve gelecekteki en önemli şeyin veri olması ve tamamen verilerin alınıp satıldığı bir dönemde oluşumuzdur. Bu yazımızda “Siber Güvenlik Uzmanı Olmak İçin Ne Yapmalı?” sorusuna cevap veriyor olacağız.

Siber Güvenlik Uzmanı Nedir?

Siber Güvenlik Uzmanı, bilgi teknolojisi güvenliği alanında uzmandır. İşleri, yazılım geliştirme sırasında koruma sağlamayı gerektirir. Ağların, kötü niyetli amaçlarla erişim isteyen bilgisayar korsanları gibi dış tehditlere karşı güvende olduğundan emin olmak için çalışırlar.

Siber Güvenlik Uzmanları Ne İş Yapar?

Siber Güvenlik Uzmanları sırasıyla; algoritma çözümleme ve yenilerini geliştirme, çalıştığı kişi veya kuruluşun ağ sistemindeki saldırı zaaflarını belirleme ve bu zaaflara karşı önlem alma, olası saldırılar karşısında yaşanacak olan kayıpları asgari seviyeye indirme, yeni yazılımlar oluşturarak siber saldırı ataklarına karşı en yüksek performansı gösterecek ürünleri planlama ve kullanma gibi görev başlıklarına sahiptir.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur ve Şartları Nelerdir?

Siber Güvenlik Uzmanı olabilmek için gereken şartlar başlıca şu şekildedir:

  • Tercihen 4 yıllık olan ilgili bölümlerden (bilgisayar, yazılım, elektronik mühendisliği vb.) mezun olunması gerekmektedir.
  • İleri seviye bir İngilizceye sahip olunması gerekmektedir.
  • Siber Güvenlik için gerekli olan Linux dağıtımlarının bilinmesi gerekmektedir.
  • İleri seviye sistem ve ağ bilgisi gerekmektedir.
  • Siber Güvenlik Uzmanlığı ile ilgili olan uluslararası geçerlilikleri bulunan sertifikaların alınması gerekmektedir.
  • Bazı kod parçacıklarının okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için orta-ileri seviye bir yazılım bilgisi gerekmektedir.
  • Analitik ve sürekli araştırmacı bir düşünce yapısına sahip olunması gerekmektedir.

Kimler Siber Güvenlik Uzmanı Olabilir?

TCP/IP internet protokolleri, Linux komutları, Python gibi programlama dilleri, işletim sistemlerinin çalışma mantığı, analiz gibi alanlarda bilgi sahibi olan ve bu bilgileri sürekli geliştiren kişiler Siber Güvenlik Uzmanı olmaya potansiyel adaydır.

read more

SOAR Teknolojisi ile CSOC Performansınızı Optimize Etmek

SOAR Teknolojisi ile CSOC Performansınızı Optimize Etmek

CSOC (Cyber Security Operations Center) – Siber Güvenlik Operasyonları Merkezi
SOAR – Güvenlik Orkestrasyon, Otomasyon ve Yanıt Platformu
CSOC performansınızı SOAR teknolojisi ile nasıl optimize edebilirsiniz?

Günlük olarak, büyük miktarda veri ve para kaybına neden olan siber saldırıları veya veri ihlallerini duyuyoruz. Siber Güvenlik Operasyonları Merkezi bu siber tehditlerle mücadelede sahip olduğu önemli rolü vurgulamak gerekmektedir. CSOC yapıları Kurumlar ve siber saldırılar arasında ilk savunma hattı olması gerekmektedir. Ancak, Saldırı sonrası hasar verildikten sonra, CSOC’larımızın etkinliğini sorgulamamıza neden olabilmektedir. Bu makalede SOAR teknolojisinin yardımıyla CSOC performansınızı nasıl optimize edeceğiniz ile ilgili ipuçlarını paylaşacağız.

(daha&helliip;)
read more

Whatsapp Mesajları Nasıl Hacklenir ?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık 7’den 70’e herkes siber dünyada farkında olmadan kendine özel bir alan oluşturmaya başlamıştır. İş hayatı, gündelik hayat, vb. süreçlerde teknoloji ile içi içe olmanın ve işlerimizin kolaylaştırılmasıyla birlikte birçok tehlike de yanında gelmektedir.

Bu blog yazımızda gündelik hayatımızda hepimizin kullandığı “Whatsapp Messenger” uygulamasındaki mesajların nasıl ele geçirilebildiği ve hackerların bu süreçde hangi teknikleri kullandığını uygulamalı bir şekilde işleyeceğiz.

read more

Web Uygulama Güvenlik Açıklıklarına Giriş

Web Uygulama Güvenlik Açıklıklarına Giriş

İnternetin hızla tüm alanlarda faaliyet göstermesi, güvenlik problemlerini de beraberinde getirmektedir. Web sitelerinin, web uygulamalarının ve web hizmeti için kullanılan ek servislerin güvenlik açıklıkları saldırılar için açık bir hedef oluşturmaktadır.

Günümüzde en çok kullanılan güvenlik açıklıkları “OWASP TOP 10” listesi ile açıklanmaktadır. OWASP (Open Web Application Security Project) kar amacı gütmeyen, web uygulama güvenliği ile ilgilenen bir topluluktur. Her sene, saldırganların en çok kullandığı güvenlik açıklıklarını TOP 10 listesiyle sunmaktadır. Tabi bu liste dışında kullanılan birçok yöntem de mevcut. Fakat web uygulamalarında en sık karşılaşılan saldırı tipleri aşağıdaki gibidir;

(daha&helliip;)
read more